Deel dit artikel

Karen’s blog: Bert’s curator laat nog meer dierenleed toe

Bert’s curator laat nog meer dierenleed toe

Kees R.I.P. | Foto genomen door baasje

Het blijft maar doorgaan. Hij is failliet verklaard en heeft meer dan twee miljoen euro aan schulden. Ja, helaas gaat het weer over Bert’s Animal Verhuur uit het Gelderse Appeltern. Hij blijft proberen om geld te verdienen over de rug van dieren, met volledig medeweten van zijn curator, die het zelfs verdedigt. Terwijl bekend is dat Bert R. dieren afschuwelijk verwaarloost en doelbewust uitspraken van de rechter negeert.

House of Animals kwam in contact met mensen die via internet een hond kochten bij Bert. Iedere keer zien we advertenties op Marktplaats verschijnen waarin honden door hem worden aangeboden. Hij is actief onder verschillende namen, waaronder Bert, Anne, Marjo, Wesley en Bobbie. Dat de curator hiermee akkoord gaat is bekend en hij moedigt de verkoop van de niet gesocialiseerde dieren zelfs aan, zo valt in het faillissementsverslag te lezen. Inmiddels hebben zich twee kopers bij ons gemeld en hun verhalen zijn om te huilen.

Bert’s curator laat nog meer dierenleed toe

Advertentie voor Kees op Marktplaats | Foto: screenshot

De leugens van Bert

Bert vertelde aan een van de kopers dat hij Rob heet en in scheiding lag met zijn vrouw Anne. Hij zou daarom tijdelijk bij zijn moeder wonen en dat was de reden waarom hij hond Kees moest verkopen. Kees blijkt een extreem angstige hond. Hij was vervuild en slecht verzorgd.

Kees

Kees gaat naar de nieuwe baasjes | Foto genomen door baasje

Bij thuiskomst drinkt Kees eerst 1,5 liter water. Die nieuwe baasjes vermoeden dat de hond is uitgedroogd en ondervoed. Dat wordt bevestigd door de dierenarts. Het medische dossier heeft House of Animals in handen. De bekkenbespiering van Kees is mager, zo constateert de dierenarts. Kees verstijft bij aanraking en heeft diarree.

Verlatingsangst

Kees is niet alleen heel erg gespannen, hij heeft ook verlatingsangst en hyperventileert. Zijn nieuwe baasje kan nog geen minuut weg of een hartverscheurend en onophoudelijk gepiep en gejank volgt. Een bank, glazen ruiten en een tv lijkt hij niet te kennen. In de nacht jankt hij onophoudelijk door.

Kees

Kees is mager | Foto genomen door baasje

Als ook de kat des huizes volledig gestrest raakt, zien de nieuwe baasjes in dat het ondanks alle moeite niet goed gaat. Ze doen met pijn in hun hart afstand van Kees bij een dierentehuis. En dan denk je misschien ‘lekker makkelijk’, maar ze hebben er echt alles aan gedaan om Kees een fijn thuis te geven. Alleen is deze hond nooit normaal gesocialiseerd door Bert en zijn de nieuwe baasjes met leugens door hem bedrogen. Met andere woorden: weer een dier dat de dupe is van een notoire dierenmishandelaar, die van geen ophouden weet en daarbij ook nog eens de zegen heeft van zijn curator.
.

Bert’s curator laat nog meer dierenleed toe

Bert’s curator laat nog meer dierenleed toe | Foto: Schermafbeelding faillissementsverklaring Bert R. - Bert's Animal Verhuur

Klap

Kees is voor 750 euro gekocht. Daarna kwamen de dierenartskosten erbij en de afstandskosten van het dierentehuis. Naast heel emotioneel was het ook een financiële klap. En het meest trieste: met Kees is het niet goedgekomen. Bij het dierentehuis hebben ze foto’s laten maken van zijn heup, want Kees liep een beetje moeilijk. De heup bleek in zo’n slechte staat dat behandeling niet meer mogelijk was. Om hem nog meer leed te besparen is Kees geëuthanaseerd.
.

.

Curator reageert niet

De voormalige baasjes van Kees zijn nog steeds radeloos en intens verdrietig. Ze hebben contact opgenomen met de curator, maar die reageert nergens op. Contact krijgen met Bert lukt ook niet. Ondertussen staan de volgende advertenties van honden alweer op Marktplaats.

Bert’s curator laat nog meer dierenleed toe

Advertenties Bert onder diverse namen op Marktplaats | Foto: screenshots Marktplaats

We hebben met House of Animals alles geprobeerd om de dieren weg te krijgen uit Appeltern. Op dit moment loopt er nog een handhavingsverzoek bij de NVWA, om in ieder geval te controleren. Toen ik recent langs het terrein reed zag ik in ieder geval hangbuikzwijntjes en pony’s staan. Bij de laatste controle waren er nog 180 dieren aanwezig op het bedrijf. Deze man zou een levenslang houdverbod moeten krijgen. Dat is de enige manier om de dieren tegen hem te beschermen, want uit zichzelf stoppen gaat hij nooit. En zeker niet met zo'n curator.
.

©Karen Soeters | House of Animals - dit artikel verscheen eerder op AnimalsToday.nl

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram