Deel dit artikel

Opnieuw ernstig dierenleed bij een hondenfokker in Chaam (video)

Opnieuw ernstig dierenleed bij hondenfokker in Chaam

Veel vieze hokken en harde betonnen vloeren | Foto: screenshot video House of Animals

House of Animals heeft opnieuw een malafide broodfokker ontmaskerd in Chaam (NB). Tientallen volwassen honden en puppy's leven er op harde stenen vloeren, in zwaar verontreinigde hokken vol ontlasting en urine, met kapotgebeten kunststofmanden en vieze drinkbakken. Er lopen zieke honden rond, die ook een risico kunnen vormen voor het aangrenzende dierenpension van dezelfde eigenaar.

In 2021 moest een andere broodfokker op dezelfde locatie in Chaam op last van de gemeente stoppen met fokken en verhandelen van honden, na een handhavingsverzoek door House of Animals. Toen was de situatie ronduit slecht en bij de huidige fokker is er helemaal niets veranderd voor de dieren. De nieuwe fokker zegt te gaan stoppen met fokken, maar House of Animals twijfelt daaraan. Bekijk de reportage hieronder:
.

Broodfokker in Chaam

Uit onderzoek van House of Animals blijkt dat de broodhondenfokker in Chaam bij de Kamer van Koophandel (KvK) staat ingeschreven met drie bedrijven, allemaal onder dezelfde eigenaar en met een identieke taakomschrijving. Deze bedrijven omvatten onder andere de activiteiten van het fokken van honden en het runnen van een dierenpension.

Opnieuw ernstig dierenleed bij hondenfokker in Chaam

De stank is ondraaglijk | Foto: screenshot video House of Animals

Schurft

Karen Soeters van House of Animals legt uit waarom ze de confrontatie met de hondenfokker is aangegaan:

"Enkele weken geleden ontvingen we schokkende videobeelden en anonieme meldingen over de erbarmelijke situatie van de honden bij deze fokker. We zijn meteen een onderzoek gestart."

Een undercoverteam van House of Animals Investigations trof de honden inderdaad aan in smerige hokken, met kapotgebeten kunststof manden en vervuild of zelfs geen drinkwater. Daarnaast was er een hond met schurft die niet in quarantaine werd gehouden. De stank op de locatie was ondraaglijk.

hondenpension

Kapotgebeten hardplastic manden | Foto: screenshot video House of Animals

Dierenpension

Op hetzelfde terrein in Chaam waar de broodfokhonden leven, is ook een dierenpension gevestigd. Karen Soeters:

"Aan de buitenkant oogt het vriendelijk en betrouwbaar. Maar achter de schermen ziet het leven van de honden er allesbehalve rooskleurig uit. Hun verblijven zijn verboden terrein voor outsiders."

Naast de tientallen honden en puppy's zijn er ook twee zilvervossen aangetroffen op het terrein van de hondenbroodfokker. Deze leven in hokken op metalen rasters.

Opnieuw ernstig dierenleed bij hondenfokker in Chaam

Zilvervossen op metalen rasters in Chaam | Foto: screenshot video House of Animals

Koop geen honden bij deze fokker

Naar aanleiding van de bevindingen van House of Animals heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) deze week een bezoek gebracht aan de broodfokker in Chaam. Of en welke maatregelen zullen worden getroffen, moet later nog blijken. Ondertussen heeft House of Animals een handhavingsverzoek ingediend bij de gemeente Chaam en roept zij hondenliefhebbers met klem op om geen honden bij deze fokker te kopen.

koop geen puppy's bij deze fokker

'Koop geen puppy's bij deze fokker' | Foto: screenshot video House of Animals

.

©2024 House of Animals

© 2017-2024 House of Animals - IBAN: NL65 TRIO 0198 0364 93
Volg ons!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram