Van 6 tot 15 oktober was bij House of Animals de expositie Art For Animals’ Sake Amsterdam te zien. Art For Animals’ Sake is een initiatief van twee kunstenaars: Geertje Geertsma en Nathalie Mannaerts. Ze selecteerden zo’n 100 kunstenaars met zeer uiteenlopend werk, nationaal en internationaal, welbekend, nieuw en/of de moeite waard om ontdekt te worden, die enthousiast waren over het idee. Het idee achter de expositie is dat de deelnemende kunstenaars 50% (of meer) van de opbrengst van het verkochte werk doneerden aan een goed doel. Vier dierenwelzijnsorganisaties werden geselecteerd, Eyes on Animals, Wings for Animals, Animal Rights en House of Animals.

“De wereld van vandaag ligt bezaaid met treurige en pijnlijke feiten. De manier waarop de dieren behandeld worden in bijvoorbeeld de bio-industrie is op zijn zachts gezegd weerzinwekkend te noemen, evenals binnen andere sectoren waar zoiets als dierproeven worden toegestaan. Dit allemaal in de naam van ‘ontwikkeling en dienen’ van de mens. Toch lijkt er ook een besef te ontstaan waarin mens en dier niet los van elkaar gezien meer kunnen worden. Het respect voor dieren groeit en voorzichtig wordt hier en daar ingezien dat deze wezens niet op aarde zijn om in de behoeften van de mens te voorzien. Van 6 tot 15 oktober kunnen we ervaren wat het inhoudt om dier en mens gelijkwaardig te kunnen noemen. In een wereld waar ze beiden bestaan, groeien en elkaar versterken. Waar dieren een eigen identiteit hebben, een persoonlijkheid en een prachtige vorm van leven laten zien en niet worden weggezet als slechts consumptie en vermaak voor de homo sapiens. Dit is de toekomst die we de dieren en onszelf toewensen en dit is dan ook de kernboodschap die Art For Animals’ Sake uitdraagt. Om de boodschap kracht bij te zetten heeft Art For Animals’ Sake de deelnemende artiesten gevraagd om alleen met materialen te werken waarin geen dierlijke producten verwerkt zijn”.

De gekozen organisaties zetten zich effectief in voor het verbeteren van dierenwelzijn op meerdere vlakken. Ze staan voor het creëren van bewustwording omtrent de manier waarop dieren gebruikt, mishandeld, vernederd en uitgebuit worden. Zodat er hopelijk bij ons allen een fundament zal ontstaan van waaruit er andere keuzes gemaakt kunnen worden met betrekking tot de dieren.

House of Animals is trots dat zij dit prachtige initiatief heeft kunnen ondersteunen door haar kantoorruimte aan te bieden als huis voor de expositie. Karen Soeters:

“Dit is wat wij ook willen uitdragen naar de buitenwereld. Bij House of Animals gaat het om dierenwelzijn en het bundelen van krachten die strijden voor het gemeenschappelijk doel. Hoe mooi is het om op deze manier te kunnen faciliteren en mee te genieten van alle prachtige werken die te zien zijn!”

Zie hieronder een impressie van de expositie