Op 3 oktober 2019 vindt voor de derde keer het House of Animals Awards Gala plaats. Tijdens dit bijzondere evenement worden de Gouden Vogels uitgereikt aan journalisten of andere mensen uit de media, die in het afgelopen jaar op bijzondere wijze aandacht schonken aan dierenwelzijn.

De Rode Hoed in Amsterdam is de locatie waar de rode loper wordt uitgerold voor de ontvangst van alle genodigden. De Gouden Vogels worden uitgereikt door BN’ers en die verkeren dit jaar op de loper in wel heel bijzonder gezelschap: zeven honden uit de Dierenopvang Amsterdam (DOA). Namens DOA stellen we deze BN’ers (Blaffende Nederlanders) graag aan je voor!

Jolly, de enthousiaste druktemaker

Gasten DOA House of Animals Awards 2019

Jolly is een typisch, blije, enthousiaste spring-in-‘t-veld. Ze is weggehaald bij haar voormalig baasje omdat ze werd verwaarloosd. Ze kwam uitgemergeld binnen bij DOA. Als je Jolly nu ontmoet, word je overspoeld met liefde. Dit energieke meisje is gek op knuffelen, krioelen en wandelen. Maar ze is ook heel leergierig; ze traint graag al haar vaardigheden, zoals zitten en kluif zoeken. Maar ze wil ook heel graag nieuwe vaardigheden leren bij haar toekomstige baasje. Ze gaat wel liever met oudere kinderen om, die haar daarbij kunnen helpen. Verder speelt ze graag met anderen honden. Maar op straat, in contact met onbekende honden, kijkt ze liever nog even ‘de kat uit de boom’. Figuurlijk dan. Ze neemt de tijd om andere honden te leren kennen, of de klik wel wederzijds is. Over katten gesproken: dan is Jolly ietwat enthousiast en gaat ze graag achter deze andere viervoeters aan. Ben jij net zo enthousiast als deze tante?

Bentley, de leergierige actieveling

Bentley is een slimme, sterke kerel die wel van een uitdaging houdt. Een energieke hond die het liefst de hele dag in de weer is. En handig is ie. Bentley is ‘self supporting’: hij kan deuren open maken. Maar het oog wil ook wat. Deze knappe, chocotoffee-gekleurde hond gaat graag mooi zitten. Dat doet ie vooral voor de vele teefjes bij de DOA; het is een echte ‘womanizer’! Maar, wel een gentleman die graag nog allerlei kunsten leert om de dames voor zich te winnen. Daar gaat zijn volle aandacht naartoe. Dus met andere reuen, katten of kinderen heeft ie niet zoveel. Ben jij nou ook zo sportief als Bentley, heb je eerder ervaring opgedaan met zijn ras en heb je veel tijd om met ballen te gooien of misschien wel naar een hondenschool te gaan? Dan beloont Bentley jou voor eeuwig met zijn hondenknuffels!

Yara, de aanhankelijke aandachttrekker

Yara is een hele stoere Bulldog met een gevoelig karakter. Ze is een aanhankelijke dame die veel liefde en vrolijkheid te geven heeft. Yara is bij de DOA terechtgekomen omdat haar ernstig zieke baasje helaas niet meer goed voor haar kon zorgen. Yara komt uit een huis met 44 andere honden; je kunt dus zeggen dat ze goed overweg kan met andere honden. Maar ook Yara wil de juiste klik voelen voordat ze weer gaat samenwonen met een andere hond. Yara is wel een hond die veel zorg en aandacht nodig heeft. Medisch gezien is ze niet helemaal in orde; ze heeft last van haar heup- en kniegewrichten. Daarvoor gebruikt ze medicatie. Een huis met trappen is niet aanbevelenswaardig, maar ze springt nog zonder problemen op je schoot. Om goed ‘in shape’ te blijven, heeft Yara speciaal dieetvoer. Vanwege allergische reacties mag ze helaas geen botten of snoep. Word je echt geraakt door deze hondenogen en heb je een overvloed aan liefde en tijd om voor Yara te zorgen?

Robin, de knappe gezelschapsvriend

Deze knappe jongeman houdt echt van gezelschap. Robin is een lieve, aanhankelijke hond met een huiselijk karakter. Hij is niet altijd zo ‘good looking’ geweest. Zijn voormalig baasje kon niet goed voor hem zorgen. Hij was vroeger heel dik en had kale, rode wonden rondom zijn ogen. Maar gelukkig zit Robin tijdelijk in een pleeggezin waar hij goed wordt verzorgd met medicatie en speciaal dieetvoer. Zoals je ziet, is hij daar goed van opgeknapt. Om knappe ogen te houden, gebruikt Robin alleen nog een zalf. Snoep of botten zijn helaas een ‘no go’. Verder heeft Robin een specialiteit: het is de ultieme waakhond. En met zijn verfijnde speurneus lost ie graag raadsels op. Aan zijn vrolijke gedrag merk je dan echt dat ie trots is als ie iets heeft opgelost. Als gezelschapshond voelt Robin zich het meest senang bij iets oudere kinderen. Een andere hond is ook geen probleem. Alleen regen, daar heeft ie een bloedhekel aan, hij ligt liever op de bank. Herken jij jezelf in Robin en hou jij ook van bankhangen?

Theo, de gevoelige speurneus

Deze oude goedzak is goud waard, maar Theo is wel blind. Zijn reukvermogen is echter enorm goed ontwikkeld. Hij weet zijn bak met brokken prima te vinden. Maar als een andere hond – voor zijn gevoel – te dicht bij zijn eten komt, dan verdedigt ie dat letterlijk ‘met poot en tand’. Maar geen nood, want hij kan verder prima overweg met andere honden. Theo komt uit een verwaarloosde situatie. Daarom heeft ie ook nog een beetje last van zijn oren. Maar dat weerhoudt hem er niet van om te spelen met een balletje. Zolang er maar geluid in zit, dan weet ie als een echte speurhond alles te vinden. Theo zijn reuk is ook bijzonder goed ontwikkeld. Zoekspelletjes, daar is ie een kei in. Door zijn blindheid houdt Theo verder wel van rust om zich heen. Hij schrikt snel van katten en kinderen en daarom niet zo’n goede combinatie om mee samen te leven. Ben je nieuwsgierig geworden naar Theo en wil je nader kennis maken? Neem dan contact op met DOA.

Chucky, de speelse knuffelbeer

Chucky is een enorm lieve en nog steeds speelse senior. Hij is door zijn voormalig baasje afgestaan en kwam bij de DOA doodziek binnen. Inmiddels is hij geopereerd en weer kerngezond. Zijn mooie diepzwarte vacht is daarvan het prachtige bewijs. Maar let op: knuffel-alert! Want daarvan krijgt Chucky géén genoeg. Koekjes, daar lust ie ook wel pap van én hij is stapelgek op balletjes. Een lange wandeling ruilt ie daarom liever in voor een uurtje ravotten met zijn balletje op een grasveld. Bij thuiskomst geniet hij van de rust en heeft ie liever geen andere dieren om zich heen. Ben jij, net zoals Chucky, gek op koekjes en hou je van uitjes dicht bij huis? Zie jij het als een hemels geschenk om de laatste jaren die Chucky nog resten voor hem te zorgen? Neem dan contact op met DOA.

Roxy, de sociale dromer

Roxy is een super blije en aanhankelijke dame. Een hond die het heerlijk vindt om gezellig samen op de bank te zitten. Ze maakt zich niet zo snel druk en doet onverstoord haar ding. Ze is makkelijk te sturen maar soms moet je wel duidelijk en consequent zijn want ze loopt nog wel eens te dromen. Zolang je maar vriendelijk met haar omgaat. Door haar laatste baasje werd ze namelijk niet zo goed behandeld en verzorgd. Gelukkig is ze daar weggehaald. Roxy is rustig en sociaal in de omgang met andere honden. Samenwonen met een ander hond kan, maar dan wel na de beroemde klik. Ook blijft ze geheel ontspannen als er veel beweging of geluiden in haar omgeving zijn. Ze is verzot op kinderen maar Roxy beweegt soms een beetje lomp. Roxy is niet meer de jongste dus als ze buiten loopt, is het tempo ‘easy going’. Ze wandelt ook voorbeeldig naast je, het liefst aan een tuigje. Dat is beter voor haar luchtwegen. Zie jij het tempo met deze lieve sociale hond wel zitten?

Amy, de dame met trek

En tot slot er er Amy, de Beagle met enstig overgewicht. Karen Soeters ging Amy opzoeken bij DOA, want de hond moet eerst op een speciaal dieet en afvallen voordat ze een wandeling over de rode loper aankan. Amy is een echte lieverd, een knuffelaar en een snuffelaar. Zij had een baasje dat onbewust niet goed voor haar zorgde. Ze heeft nu iemand nodig met een gouden hart, die de hond wil helpen met een streng dieet, geduld, veel liefde en inzicht in overgewicht bij honden.

Maak een DOA-date!

Het motto van de House of Animal Awards 2019 is ‘We inspire change’ en gaat over de verandering die wij met elkaar willen bewerkstelligen voor dieren, door mensen. Gun jij Jolly, Bentley, Yara, Robin, Theo, Chucky en Roxy veel liefde en heb je een warme mand klaarstaan? Deze viervoeters staan te popelen om jou te ontmoeten. Bekijk hun profielen of bel en maak direct een DOA-date! Kijk op de website van DOA voor meer informatie. En bedenk: deze honden zijn een afvaardiging van alle honden, katten en andere huisdieren die in een asiel of opvang wachten op een nieuw baasje.

©HouseofAnimals