Op 3 oktober 2018 werden voor de tweede keer de House of Animals Awards uitgereikt in de A’DAM Toren te Amsterdam. Tijdens dit gala worden mediaproducties, die hebben bijgedragen aan het vergroten van bewustzijn met betrekking tot dieren en dierenonderwerpen, beloond.

In acht categorieën werden de Gouden Vogels uitgereikt. Onder andere Arjen Lubach, Jaap Jongbloed en Floortje Dessing namen een prijs in ontvangst. Doel van de uitreiking is om mensen die werkzaam zijn in die branche te stimuleren en belonen voor het feit dat zij dierenonderwerpen in hun producties verwerken. Dit heeft een enorm effect op de educatie en bewustwording van de kijker of lezer.

De House of Animals Awards bestaan uit publieksprijzen, een vakjuryprijs en een prijs van vertegenwoordigers van bijna alle grote dierenbeschermingsorganisaties in Nederland. Er wordt onder andere gekeken naar impact, lef, creativiteit en/of journalistieke integriteit.

Zondag met Lubach sleepte de vakjuryprijs in de wacht. De prijs werd in ontvangst genomen door Arjen Lubach en eindredacteur Janine Abbring.

De Gouden Vogels werden dit jaar uitgereikt door bekende dierenvrienden zoals Georgina Verbaan, Janine Abbring, Loretta Schrijver (tevens jurylid), Giel Beelen, Marcel van de Ven, Piet Hellemans, Nienke de la Rive Box, Eddy Terstall, Selma van Dijk en anderen. Optredens werden verzorgd door onder andere Paul de Munnik.

Dierenbeschermingsorganisaties

Vertegenwoordigers van dierenbeschermingsorganisaties zijn actief in de vakjury of het Committee of Honor. Zo is David van Gennep (directeur Stichting AAP) lid van de vakjury en hebben Geert Vons (directeur Sea Shepherd Nederland) Jan Krol (directeur Dierenlot) Nicole van Gemert (directeur van Bont voor Dieren) onder anderen, zitting in het Committee of Honor. Ook de nationale politie is vertegenwoordigd door landelijk portefeuillehouder dierenwelzijn Joop de Schepper.

Voor een overzicht van alle winnaars kijk hier.

Foto-impressie