In de prachtige A’DAM Toren zal op 4 oktober 2017 de House of Animals Awards (HoA Awards) worden georganiseerd. Een groots gala waar mediaproducties die aandacht besteden aan dieren en dierenwelzijn worden beloond. Voor het zover is hebben we jullie hulp nodig!

De media spelen een ongelofelijk belangrijke rol in het onder de aandacht brengen van dierenwelzijn. Denk aan de indrukwekkende documentaire The Cove. Als deze documentaire niet was gemaakt, wie had dan geweten over het gruwelijke lot dat dolfijnen in Taiji jaarlijks staat te wachten. Maar ook een personage in Goede Tijden Slechte Tijden dat vrijwilligerswerk doet in een dierenasiel kan een voorbeeld en inspiratie zijn voor jeugdige kijkers van deze soap om ook iets voor de dieren te betekenen.

Of wat te denken van de reportages die EenVandaag maakte over het zwanendriften.

House of Animals wil mensen die werkzaam zijn in de mediabranche stimuleren en vooral ook belonen voor het feit dat zij dierenwelzijnsonderwerpen in hun producties verwerken, omdat wij weten dat dit een enorm effect heeft op het bewustzijn met betrekking tot dierenwelzijn van de kijkers.

HoA-Awards

Karen Soeters, oprichter Animals Today en House of Animals:

“Het is een langgekoesterde droom die uitkomt sinds ik het voorrecht had in 2008 aanwezig te zijn bij de Genesis Awards in Los Angeles. Daar worden tijdens een imposant gala in Beverly Hills soortgelijke awards uitgereikt. In plaats van de eeuwige strijd van dierenwelzijnsorganisaties om hun onderwerpen op de agenda te krijgen bij de media geeft het belonen van alle keren dat media dierenwelzijn onder de aandacht brengen een enorm positieve draai aan het geheel. Daarbij is het heel fijn om dierenbeschermers die zich vaak dag en nacht inzetten voor de dieren een mooie inspiratievolle avond te bezorgen een belangrijke bijkomstigheid.”

Samen met Maarten Reesink, verbonden aan de leerstoelgroep Media en Cultuur  aan de Universiteit van Amsterdam en gespecialiseerd in Animal Studies, hebben we acht verschillende categorieën geselecteerd.

Wie verdient er volgens jou een Award en waarom? Welk programma komt in aanmerking? Of welk ander initiatief mag niet ontbreken? We horen het heel graag.

De randvoorwaarden waar een nominatie aan moet voldoen zijn:

 • het moet gaan om een Nederlandse productie;
 • gepubliceerd of uitgezonden na 1 januari 2015;
 • en er moet natuurlijk een duidelijke verwijzing zijn naar dieren en dierenwelzijn.

De acht categorieën zijn als volgt:

 • TV/Radio: non-fictie (nieuws/actualiteiten);
 • TV/Radio: fictie (infotainment);
 • Film/TV: fictie (films en series);
 • Film/TV: documentaire;
 • Film/TV: kinderen/jeugd;
 • Print (dag-, week- en maandbladen, magazines);
 • Web en social media;
 • Divers (van posters tot snoeppapier, knuffels, etcetera: een niet-media maar wel communicatie-in-de-brede-zin-categorie, die juist gerelateerd aan dieren heel divers kan zijn).

Je kunt jouw nominatie(s) tot uiterlijk 15 augustus 2017 insturen naar: info@houseofanimals.nl o.v.v. voor-en achternaam en woonplaats. Het is belangrijk dat je duidelijk aangeeft in welke categorie je nominatie valt. Een korte beschrijving waarom je dit een nominatie waard vindt, stellen we zeer op prijs.

De inzendingen worden verzameld en beoordeeld door een vakjury onder leiding van Maarten Reesink. Na bekendmaking van de nominaties kan tot uiterlijk 20 september 2017 gestemd worden. De uitslag van deze stemming volgt op 4 oktober tijdens het House of Animals Awards gala.

We kijken uit naar jullie nominaties!