Over het project

In februari 2021 werd zwangere Sam dankzij een wonderbaarlijke reeks gebeurtenissen gered door Stichting Melief.

 

In februari 2021 werd zwangere Sam dankzij een wonderbaarlijke reeks gebeurtenissen gered door Melief Animal Sanctuary.

House of Animals was toen al bezig met het maken van een documentaire over de wonderbaarlijke wezens die varkens zijn – een diersoort waarvan er wereldwijd 1,5 miljard per jaar worden geslacht. House of Animals wilde het individu achter het getal laten zien. Het slimme, intelligente en voelende wezen dat we niet te zien krijgen, vanwege de gigantische muren die de vleesindustrie heeft opgetrokken.

 

Toen Sam arriveerde, wist House of Animals dat het zo moest zijn. Sam’s verhaal en dat van haar kinderen zou de hoofdfocus van de documentaire worden. Sinds haar redding doen de mensen achter Melief er alles aan om het leven van Sam comfortabel te maken en haar de ruimte te geven om te ontdekken hoe het is om varken te zijn. House of Animals was bij elke stap aanwezig en documenteerde Sam’s nieuwe leven terwijl het zich ontvouwde.

 

Sam’s baby’s zijn geboren op 16 maart 2021. Op het IG-account @mymomsam kun je alles lezen en volgen wat er is gebeurd na hun geboorte. Op de pagina ‘Ontmoet de biggen’ kun je een kijkje nemen bij de vijf kleintjes die in de documentaire te zien zullen zijn. De andere biggetjes zullen geadopteerd worden door warme en liefdevolle mensen die voor hen zullen zorgen net zoals Melief dat doet. Je kunt hier lezen waarom.

 

De documentaire wordt verwacht in 2022. Tot die tijd kun je Sam en haar kinderen volgen op Instagram waar je alles kunt lezen over hun avonturen